Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Astăzi, măsurile de igienă sunt mai importante ca oricând în prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Regulile de igienă nu sunt nicidecum noi şi sunt uşor de aplicat. Iată ce trebuie să facem pentru a ne păstra sănătatea şi a avea un cămin mai sigur.

Importanţa igienei trebuie subliniată de fiecare dată când se vorbeşte de sănătate. Nu putem fi sănătoşi dacă trăim într-un mediu plin de bacterii, microorganisme şi viruşi şi, de aceea, regu­lile de igienă personală şi a mediului în care trăim, precum şi regulile de comportament în public sunt esenţiale pentru păstrarea sănătăţii proprii, a celor din jur şi menţinerea unui mediu curat.

Aceste reguli, aplicate constant, ne feresc de îmbolnăviri. Mai ales, acum, în plină epidemie de noul coronavirus.

În timp ce cercetările asupra COVID-19 sunt în desfășurare, știm că virusul este transmis prin contactul direct cu picăturile din respiraţia unei persoane infectate (prin tuse și strănut) și prin atingerea suprafețelor contaminate cu virusul.

Sfaturi de curățenie și igienă pentru protecția împotriva COVID-19

Măsurile simple de igienă personală pot ajuta la protejarea sănătății familiei noastre şi a tuturor celorlalți.

  • Nu-ți atinge fața
  • Evită să îţi atingi ochii, nasul și gura.
  • Nu tuși și nu strănuta în palme
  • Acoperă gura și nasul cu cotul sau cu un şerveţel de hârtie când tuşeşti sau strănuţi. Elimină imediat șervețelul folosit.

Păstrează distanța - Menține o distanță de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane.

Poartă mască de fiecare dată când mergi la cumpărături sau ieşi în oraş, în special în spaţiile închise. Dacă este aglomerat, mai bine aşteaptă o oră mai potrivită.

Spălarea mâinilor este esenţială - este cea mai bună metodă de protecţie! Spală frecvent mâinile cu apă și săpun timp de cel puțin 20-30 de secunde.

  • Spală-te pe mâini după suflarea nasului, după ce foloseşti toaleta, când pleci de acasă și când te întorci acasă, înainte de a pregăti mâncarea sau înainte de a mânca, înainte de a aplica machiajul sau de a utiliza lentilele de contact etc.
  • Dacă foloseşti un produs de igienizare pentru mâini, asigură-te că are cel puțin 60% alcool. Foloseşte-l corespunzător: acoperă mâinile pe toate părţile şi freacă-le timp de 20-30 de secunde până când mâinile sunt uscate.

Sfaturi de curățare și dezinfectare

  • Curățarea și dezinfectarea suprafețelor folosite des este o precauție importantă pentru reducerea riscului de infectare.
  • Citeşte întotdeauna instrucțiunile produsului de curățare pentru o utilizare si­gură și eficientă, inclusiv măsurile de precauție pe care trebuie să le iei atunci când foloseşti produsul (cum ar fi purtarea de mănuși și o aerisire bună).
  • Suprafețele de care ne atingem frecvent sunt: mânerele ușilor, mesele, scaunele, balustradele, suprafețele din bucătărie și baie, robinetele, toaletele, întrerupătoare de lumină, telefoanele mobile, computerele, tabletele, tastaturile, telecomenzile, controlerele de jocuri sau jucăriile.
  • Dacă o suprafață este murdară, curăţă mai întâi cu apă şi detergent. Foloseşte apoi un produs dezinfectant care conține alcool (aproximativ 70 la sută) sau înălbitor. Oțetul și alte produse naturale nu sunt recomandate.

Cum se dezinfectează suprafeţele

Este important să nu ştergi soluțiile de curățare imediat ce le-ai aplicat pe o suprafață. Multe produse dezinfectante, cum ar fi șervețelele și spray-urile, trebuie să lase suprafaţa umedă timp de câteva minute pentru a fi eficiente. Citeşte întotdeauna instrucțiunile pentru a te asigura că foloseşti produsele conform recomandărilor și pentru a evita deteriorarea articolelor sensibile, cum ar fi telefoanele mobile și alte dispozitive electronice.

Atitudine preventivă

Deşi este clar cât de mult poate supraviețui virusul COVID-19 pe suprafeţe sau țesături este bine să fim prudenţi şi să urmăm reguli de bun simţ.

Este bine să ne scoatem încălţămintea la intrarea în casă şi să ne schimbăm în haine curate când revenim din oraş. Este bine de asemenea să ne spălăm mai des hainele cu care ieşim în oraş şi să spălăm mai des şi lenjeria de pat, prosoapele de baie şi bucătărie.

Spală-te pe mâini de îndată ce intri în casă şi după ce ai despachetat plasele de cumpărături. Fructele şi legumele se spală normal, iar celelalte cumpărături se depozitează normal în frigider sau cămară. Ca o măsură suplimentară de siguranţă, mai ales dacă ai copii mici care ating suprafeţele, poţi şterge pachetele cu un şerveţel dezinfectant. 

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.